Blogi: Jokainen voi löytää oman sisäisen viisautensa

Kuva Päivi Tikkanen

Voi ei, minä tiesin, että minun ei olisi kannattanut tehdä noin” Kuulostaako tutulta? Minulle ainakin. Minäkään en ole aina huomioinut niitä hienovaraisia fiiliksiä, välähdyksenomaisia tuntemuksia joiden perusteella olisin jo etukäteen osannut sanoa, millä tavalla minun kannattaisi toimia. Jätin ne huomiotta, koska järkeni sanoi ei. Lopulta ymmärsin, että paras lopputulos syntyy aina yhdistämällä sisäinen viisaus ja järjen ääni.

Sisäisen viisauden löytäminen ja siihen luottaminen on yksi Lightfulness Coachingin ydinasioista. Sisäistä viisautta voidaan kutsua monella nimellä, kuten intuitioksi tai kuudenneksi aistiksi. Kyse on kuitenkin aina siitä, että osaamme rauhassa kuunnella sitä tietoa, mitä aistimme ja kehomme meille tuovat. Kaikki aistimme muuntavat ympärillämme olevaa energiaa hajuiksi, kuviksi, kehon tuntemuksiksi ja toimivat yhteistyössä sisäisen viisautemme kanssa. Myös tunteet välittävät tietoa. Sydämemme muodostaa meille tunteen, joka kulkeutuu aivojen kautta tietoisuuteemme. Fyysinen keho puolestaan lähettää meille jatkuvasti viestejä, jotka auttavat meitä toimimaan viisaalla tavalla tässä hetkessä. Tunnemme palan kurkussamme, painon sydämessämme, jännityksen palleassamme tai keveyden ja rentouden tunteen kehossamme. Keho viestii meille siitä, mikä on tai ei ole meille hyväksi. Mitä tärkeää voimmekaan oivaltaa, kun huomaamme nämä viestit?

Sisäisen viisauden usein hyvin aavistuksenomaiset tuntemukset tai nopeat ajatuksen häilähdykset on helppo sivuuttaa, etenkin jos olemme oppineet ensisijaisesti kuuntelemaan ulkopuolelta tulevia viestejä tai jopa miellyttämään muita. Mielen häly ja jatkuva ajatusvirta peittävät myös tehokkaasti sisäisen viisauden äänen. Rauhoittuminen ja pysähtyminen tähän hetkeen, omien ajatusten, tunteiden ja kehon kuuntelemiseen, edellyttää keskittymiskykyä. Se ei ole aina helppoa, elämme tai ainakin elimme ennen tämänhetkistä poikkeustilannetta, varsin hektisessä maailmassa, joka ei tee rauhoittumisesta ja mielen hiljentämisestä helppoa. Mutta nyt meillä onkin mainio tilaisuus harjoitella oman sisäisen viisauden kuuntelemista.

Sisäisen viisauden kuuntelua harjoiteltiin myös Kuopiossa pienryhmänä toteutuneessa Lightfulness valmennuksessa. Valmennus oli kolmen kerran mittainen matka, jossa kuljimme yhdessä kohti merkityskeskeistä elämää sisäiseen viisauteemme luottaen. Eihän kukaan muu voi kertoa sinulle, mikä elämässäsi on tärkeää! Valmennuksen kuluessa tullaan tietoisemmaksi ja läsnä olevammaksi omassa elämässä, tarkastellaan tämänhetkistä tilannetta, kaikkea koettua, joka on meidät kuljettanut tähän hetkeen, omia lahjoja ja unelmia. Opitaan keinoja rauhoittumiseen, hiljentymiseen ja kevyempään elämään.

Osallistujat kokivat matkan antoisana, tässä muutama palaute heiltä:

”Käytännössä ensimmäistä kertaa elämässä syvennyin johonkin ei fyysiseen. Oli hyvin mielenkiintoinen. Eniten ehkä tykkäsin oivalluksesta, mikä tuli tänään lopussa, että pitää tajuta mistä unelmoin ja sen toteuttamisen eteen toimia. Kiitos!”

Paljon nousi ajatuksia ja pohdittavaa, joita nyt vaan työstämään eteenpäin. Todella tärkeitä ajatuksia ja keinojakin viedä omaa elämää uusille urille. Kiitos, kiitos, kiitos!”

Päivi Tikkanen, TtT, ft, Lightfulness Coach Master