Blogi: Oi kesä, oi vapaus!

Oi kesän ihanuus, joka tuot lämmön, valon ja keveyden elämäämme. Pitkän ja raskaan koronakevään jälkeen voimme vihdoin hengittää vapaammin, kohdata kasvotusten toisiamme, jakaa kokemuksiamme  – nauraa ja iloita yhdessä. Kevät on nostanut aidot kohtaamiset arvoon arvaamattomaan. Sen jälkeen kun meidät oli kaikialla maailmassa laitettu koteihimme, omiin huoneisiimme eristyksiin, se oli kuin suunnitelma saada meidät miettimään millaista elämää olimme eläneet ja millaista elämää haluamme elää ja luoda tämän yhteisen kokemuksen jälkeen. Mitä sinä tahtoisit luoda kokemasi jälkeen? Valoa, keveyttä, iloa, yhteyttä, mielenrauhaa, luottamusta, rakkaudellisuutta… Mistä ja miten voisi aloittaa?
☀️
Kaikki nuo valitsemasi luomisen avainsanat versovat hiljaisuudesta käsin. Mitäpä jos sopisit kesätreffejä itsesi kanssa ja makustelisit noita sanoja laiturin nokassa, hiljaa lipuvassa veneessä tai metsäisillä mättäillä. Kuulostelisit mitä sisäisyytesi sinulle vastaa ja viestittää. Miten ihmeessä nuo avainsanat saisi puhallettua eloon? Treffit hiljaisuudessa itsesi kanssa avaa sydäntietoisuuden ja sydämen sopukoissa voit kokea ne  tunteet – kipeätkin, jotka ohjaavat aina eteenpäin, sillä tunteet tuovat mukanaan aina viestin. Kun kuuntelet niitä, ne ohjaavat sinua valitsemaan valoisamman ja vapaamman tien kulkea.
Meillä kaikilla on piilotettuja maton alle lakaistuja juttuja, joita ei niin mielellään ajattele. Kuitenkin juuri nuo piilotetut jutut ovat luoneet jokaiselle ihka oman kärsimyskehän – vankilan, josta yhä uudestaan olemme etsineet ulospääsyä tai edes hetkellistä helpotusta. Vapautuminen syntyy siitä, että tulet tietoiseksi tuosta kehästä ja suostut tekemään inventaarion siitä mikä on aiheuttanut kehäkitkan. Itseltään voi kysyä, mistä haluan vapautua ensimmäiseksi?  Vapaus tarkoittaa sitä, että sinä pääset elämään täyttä elämää sydämestäsi käsin, jolloin et ole riippuvainen muiden mielipiteistä. Etkä paljon muustakaan, kuten oikeassa olemisen tarpeesta, voimia vievistä ihmissuhteista, omistamisesta, menneisyydestäsi jne.
☀️
Miksi vapautuminen on tärkeää? Siksi, että se tekee sinut onnelliseksi, se sytyttää sinut, koska olet löytänyt tarkoituksesi. Se mahdollistaa sielunsuunnitelmasi toteutumisen. Sinä olet tullut maailmaan suuremman suunnitelmasi kanssa.  Huikea metafora on visio, jossa olemme ikään kuin pilven reunalla päättäneet kirkasotsaisina työstää ja raivata polultamme esteet, jotta voisimme tässä ihmisyydessä elää vapaina toteuttaen omaa tarkoitustamme, nousta siivillemme.
☀️
Kehosi ja elinympäristösi mahdollistaa kaikki ne opit, joita tarvitset löytääksesi vapauden keskittyä tuohon tärkeimpään tehtävääsi. Tehtävään, jossa sinun on tarkoitus löytää sisäinen valosi, korkein olemuspuolesi ja säteillä valoasi maailmaan. Sinun tavallasi, sinun ainutkertaisilla lahjoillasi. Ja sitä maailma nyt tarvitsee kaikkein eniten. Se tarvitsee sinua.
☀️
Kesä tulee tämän kaiken oivaltamiseen kuin taivaan lahjana. Oivaltavaa ja vapauttavaa kesää sinulle!
Leena Maria Markkanen
PS. Mikäli nämä teemat resonoivat sinussa olet lämpimästi tervetullut mukaan joko elokuun Lightfulness-retriittiin Inkoon saaristossa 28.-29.8. ja/tai Lightfulness Coach -koulutukseen, josta saat henkisen hyvinvoinnin ohjaustaidot omaan elämääsi ja työhösi, ja joka ohjaa sinua henkiseen kasvuun ja merkityskeskeiseen elämään. Lightfulness Coach -koulutus alkaa 17.9. Helsingissä.